anime

Hoe teken je Anime gezichten

In deze blog post, zullen we leren hoe je een gezicht in anime stijl tekent! Dit is een geweldige manier voor beginners om te oefenen met tekenen en zelfs hun eigen originele personage te creëren. Voordat we beginnen met schetsen, is het belangrijk om de basis van gelaatstrekken te kennen. De ogen worden meestal getekend als ovale vormen met grote pupillen en dunne wenkbrauwen. Een kleine neus met ronde neusgaten is ook gebruikelijk in anime kunst.

De Japanse tekenwereld heeft zijn eigen schoonheidsideaal. Ken je die meisjes met hun hele grote ogen en speciale haarkleuren? Nou, als je gecharmeerd bent van de gezichten van deze anime-personages of ze ook zou willen tekenen, lees dan verder!

Begin met de contouren van het gezicht

Het is het beste om te beginnen met het schetsen van de contouren van je hoofd. Op die manier kun je bepalen hoe groot het moet worden en vanuit welke hoek dat eruit zal zien als het klaar is! In dit voorbeeld doen we een driekwart omhoog – dat betekent onder een hoek gezien.

Bij het schetsen van de hoofdomtrek moet je in eerste instantie een cirkelvorm gebruiken. Daarna “boetseer” je het door scherpe hoeken af te vlakken en af te ronden, afhankelijk van hoeveel detail of schaduwinversie het beste past bij deze specifieke tekensessie; let er wel op dat te veel afvlakking leidt tot een onrealistisch uiterlijk, vergelijkbaar met wat we tegenwoordig vaak zien in tekenfilmseries van TV-kwaliteit! Bovendien is er niets mis mee als sommige stukjes nog niet helemaal af zijn-je kunt altijd later terugkomen als er meer tijd verstreken is sinds het begin … of zelfs nu meteen als dat nodig is 🙂

De eerste stap bij het tekenen van het hoofd van een persoon is het tekenen van hulplijnen voor de kenmerken die je wilt, zoals waar de ogen moeten komen aan weerszijden van de neus. Op deze manier wordt het veel gemakkelijker om later andere details van het gezicht toe te voegen en het voorkomt scheve lijnen die anders zouden kunnen ontstaan.

De Ogen

De ogen zijn het meest expressieve deel van een gezicht. Ze kunnen je vertellen wat een anime meisje denkt en voelt door er alleen maar naar te kijken, zelfs als ze haar lippen op elkaar houdt met haar crush om wat voor reden dan ook! De ogen moeten groot zijn, maar niet zo breed dat ze te veel ruimte innemen bovenop je hoofd – een afstand gelijk aan 1 oogbreedte werkt goed. Zolang er genoeg overblijft tussen haar wenkbrauwen of boven de neus (voor mensen met hoge jukbeenderen).

De omtrek van het oog kan heel ingewikkeld zijn, vaak is het gewoon een boven- en onderlijn. Je moet ervoor zorgen dat je onderste ooglid subtiel maar prominent is met ook wat wimpers erop!

De iris is een prachtig, fascinerend orgaan dat ongeveer een derde tot de helft van de oppervlakte van een oog inneemt. Het werkt als een spiegel en weerkaatst het licht minstens één keer terug, waardoor wij ons gezichtsvermogen krijgen! De richting waarin we kijken kan worden veranderd door onze pupillen of hun positie binnenin te bewegen (ze kunnen van grootte veranderen).

De rest van het gezicht

De Japanners zijn erg trots op hun cultuur en esthetiek. Ze zijn helemaal niet dol op personages met een grote neus, daarom zijn neuzen in anime-tekeningen meestal subtiel, met uitzondering van vrouwelijke personages, omdat ze vaak worden getekend volgens wat de maatschappij van hen verwacht als vrouwen: lange nekken op torso’s; kleine heupen bedoeld voor het dragen van baby’s-achtige kinderen misschien? De neus heeft veel verschillende vormen, afhankelijk van hoe oud of jong je je personage wilt laten lijken – plaats hem net onder de ogen als hij er heel oud uitziet, terwijl langere punten voor een strengere uitstraling zorgen.

De mond bevindt zich niet ver onder de neus, en in een neutrale gemoedstoestand is hij vrij smal. De lippen zijn nooit aangetrokken, behalve die nauwelijks aangegeven onderlip

De uitgangstoon moet vriendelijk zijn met net genoeg nadruk In deze passage over de tuin van Monet komen vaak zinnen voor die beschrijven wat hij deed of hoe mensen zich voelden terwijl ze naar een bepaald werk keken (zoals “weelderig” de kleuren beschrijven).

Wat de oren betreft, volgt de anime stijl in redelijke mate het menselijk voorbeeld. De grootte en vorm van een oor is meestal gelijkaardig met slechts enkele kleine variaties gebaseerd op het type of de soort waartoe ze behoren (zoals hoorns). De oren beginnen aan de rand tussen de neklijn en de bakkebaarden en reiken tot halverwege de ooghoogte waar ze lichtjes over de kruin van het hoofd buigen; meestal verborgen onder het haar indien aanwezig.

Nu een leuk kapsel

Anime meisjes hebben haar dat vol volume is. Het valt meestal tot op hun schouders, maar je kunt ook korte coupes vinden (tot aan de kin) en stijlen met pony! De haren worden op alle mogelijke manieren gestyled: Individuele lokken kunnen in een gezichtsvorm vallen zoals laagjes of verschillende ranken kunnen een kant omlijsten terwijl een andere er net buiten -reikwijdte op schouderhoogte bijvoorbeeld- langs stroomt.

Als laatste de afwerking

Bleekheid is de norm in anime, maar het kan moeilijk zijn voor personages die geen lichte teint hebben. Zorg ervoor dat de kleuren van je ogen en haar bij je huidskleur passen, anders zie je er misschien uitgebleekt uit!

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *