3d muis

Hoe teken ik met een 3D muis op de computer

Tekenen is een geweldige manier om stress te verlichten en plezier te hebben. Het enige probleem met tekenen zijn de fysieke beperkingen van papier en potloden. Nu kunt u tekenen in 3D met behulp van uw computer! In dit artikel laten we je zien hoe je een 3D muis op de computer kunt gebruiken om te tekenen.

3D-tekenen wordt steeds populairder. Het heeft de traditionele 2D tekeningen vervangen die de meeste bedrijven voorheen gebruikten. Dit komt omdat 3-dimensionale ontwerpen ingenieurs in staat stellen veel sneller te werken met een computer of bord in hun handen in plaats van alleen maar rond te klikken op het scherm. Om dit proces voor hen gemakkelijker te maken zijn er ook speciale “3d muizen” waarmee je gemakkelijk over een object kunt bewegen zonder problemen te hebben met het controleren van je bewegingen zoals bij het gebruik van gewone muizen doe!

Hoe werkt een 3D muis eigenlijk?

Het eerste wat in je opkomt als je aan een 3D muis denkt, is het idee dat het iets is tussen normale computermuizen en trackpads in. Hoewel dit misschien niet helemaal beschrijft wat we hier hebben – er zijn enkele overeenkomsten, zoals vasthouden voor comfort of gebruik op vlakke oppervlakken zonder dat er draden aan vast zitten (hoewel ze wel knoppen hebben). Het belangrijkste verschil tussen deze twee apparaten? Je hebt geen extra stuk nodig.

Met een 3D muis kun je door de ruimte navigeren als nooit tevoren. De ouderwetse game joysticks konden alleen vooruit en achteruit terwijl het nieuwe ras veel meer graden van beweging heeft; daarom worden ze ook wel “3D Space Navigators” genoemd.

Een 3D muis hoeft niet per se uw traditionele muis te vervangen. Als u een ontwerper bent, kan het echter nuttig zijn voor sommige dingen zoals 3D-tekenen op de computer – maar dat is slechts één type toepassing waarbij deze technologie van pas kan komen.

Verschillende soorten

De 3D-muis is een apparaat dat kan worden gebruikt om door de driedimensionale ruimte te navigeren. Er zijn verschillende soorten muizen, afhankelijk van uw budget en behoeften; sommige hebben meer functies dan andere, bijvoorbeeld een uitgebreide eenheid kost meestal tussen 100 euro – 600 euro, terwijl de basisversie iets meer dan 50 euro kost. De marktleider op dit gebied lijkt uit Scandinavië te komen, want al hun producten dragen het label “made by hand”, dat je tegenwoordig niet vaak meer buiten Europa of Azië ziet.

Functies

De joystick is veruit het belangrijkste onderdeel van een 3D muis. Hiermee kunnen ontwerpers modellen met gemak roteren, in- en uitzoomen en hun cursor comfortabel verplaatsen zonder dat Force feedback of Expanded Control-modi zijn ingeschakeld, wat storend kan zijn voor sommige mensen die meer eenvoud willen bij het werken op afstand. U bent in staat kraag één richting slechts op ouderwetse gamepads – links/rechts beweging evenals voorwaarts/achterwaarts maar niet beide in een keer dankzij zijn vermogen stretchy aard ontworpen in het zodat u niet meer beperkingen zoals deze hebben.

Naast het naar links en rechts bewegen van de stick, kun je deze ook in een derde positie draaien, namelijk in het midden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit bij het navigeren door spelopties zonder dat je handen alle beschikbare schermruimte in beslag nemen.

Computers zijn er al een tijdje. En, zoals elke technologie die zo lang meegaat in haar bestaan, zijn er veel verschillende modellen computers met hun eigen unieke stijlen en functies om de gebruiker te bieden in welke functie ze ook zoeken: van basis tekstverwerkingsprogramma’s op up-to date laptops of desktops; helemaal tot diep in de traditionele CRT televisies waar je nog steeds een aantal old school game consoles kunt vinden ook!

Simpel model

De eenvoudige versie van de 3D-muis kan alleen basisfuncties uitvoeren, maar zoals bij veel hulpmiddelen is dit meer dan genoeg voor de meeste ingenieurs. Hij is vooral nuttig als hij naast uw gewone muis wordt gebruikt en vooral als u iets van veraf moet roteren of inzoomen terwijl u van dichtbij werkt. De zware ronde voet/ring aan de onderkant geeft hem een stevige ondergrond zodat hij niet verschuift als hij met de hand wordt bewogen; er zijn 2 knoppen die gelijkmatig langs elke kant zijn geplaatst waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn-afhankelijk van uw voorkeur kunnen deze worden vervangen door een willekeurig aantal tussen 1-4 extra toetsen (hoewel ze dan uit het midden kunnen verschuiven).

Een wat complexer model

De 3D Muis is een apparaat dat de functionaliteit van zowel de muis als het toetsenbord combineert. Hij is ontworpen voor mensen die meer controle willen bij het gamen, of in een werkomgeving waar geen conventionele aanwijsapparaten zoals joysticks op bureaus beschikbaar zijn – wat onhandig kan zijn als je tegen iemand anders speelt.

U zult merken dat sommige modellen een LCD scherm boven de knoppen hebben, waarop u kunt zien wat de knop doet. En soms bij het veranderen van programma’s in 3D CAD (een programma zoals Autocad), kunnen ze de functies van elke individuele knop veranderen, zodat het gemakkelijker is om producten te ontwerpen dan ze gewoon met de hand uit te tekenen! Misschien ziet u ook verschillende stijlen of thema’s op deze schermen – zoals tekstverwerking met Microsoft Office?

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *